Iris te Voert is Webredacteur bij Vriendin, een titel die valt onder Audax. Na een bachelor Media & Cultuur en een master Journalistiek & Nieuwe media, was Iris klaar voor de kick-start van haar carrière. Ze was voor een korte periode werkzaam bij een ander bedrijf, maar haar hart ging toch echt het snelst kloppen van het werken bij een mooi vrouwenblad. Toen de mogelijkheid bij Vriendin zich voordeed, pakte ze dit met beiden handen aan.

Hoe ben je terecht gekomen in deze rol?

“Tijdens mijn studie had ik stagegelopen bij Girlz en dat vond ik erg leuk. Daarnaast heb ik ook nog een stage gevolgd bij een ander vrouwenblad. Ik wilde het liefste werken in de wereld van vrouwenbladen. Ik ben begonnen bij een ander bedrijf om wat ervaring op te doen. Een jaar later wees iemand mij op de vacature als Webredacteur bij Vriendin, zodoende heb ik toen gesolliciteerd.”

Waar houd jij je mee bezig als Webredacteur?

“Ik ben verantwoordelijk voor de website en ik houd de social media van Vriendin bij. Eigenlijk verzorg ik bijna alle content. Het leuke aan de baan vind ik dat ik zoveel vrijheid heb. We zijn een heel klein team in vergelijking tot andere vrouwenbladen. Dat heeft zijn charme, want je mag daardoor heel veel zelfstandig oppakken.”

“Ik heb bijvoorbeeld wel een vaste content planning waarop staat dat er ieder uur iets online moet komen. Het nieuws is altijd anders en de ene keer komt er weer een sales verzoek tussendoor of moet er iets anders online. Het is erg dynamisch.”

Hoe zou je de cultuur omschrijven binnen Audax?

“Bij Vriendin wordt keihard gewerkt, maar het is ook heel erg gezellig op de redactie. Daarnaast verloopt de communicatie met andere afdelingen prettig. Op onze verdieping kent iedereen elkaar en dat zorgt voor een fijne sfeer. Ten slotte vind ik het positief dat ik de vrijheid krijg om te experimenteren met de website. Dat is een teken van een vertrouwen.”

Wat zijn jouw ambities?

“Ik zou het leuk vinden om uiteindelijk Coördinator voor het online gedeelte van Vriendin te worden. Ik weet binnen deze organisatie dat de mogelijkheid er is wanneer ik aangeef dat ik iets anders wil. Mijn leidinggevende vraagt ook altijd naar wat ik verder nog wil in mijn ontwikkeling.”

Waarom moet iemand anders solliciteren op een redactievacature binnen Audax?

“Met name de gezelligheid en een fijne omgeving om in te werken. Aan de andere kant dat stukje vrijheid en de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Bij grotere bedrijven heb je vaak echt een hele beperkte functie. Bij ons kan je echt een veelzijdige functie hebben, waarin je bijvoorbeeld bezig bent met social media, content schrijven en SEO.”
Webredacteur Vriendin
job alert

Blijf op de hoogte van interessante Audax vacatures