Nelly van Hoek werkt al ruim 40 jaar bij Audax. Ze begon als verkoopsecretaresse binnen Audax en werkt nu als Manager HR Service Centre van Audax. In de tussentijd heeft ze veel verschillende rollen bekleed en de organisatie goed leren kennen. Benieuwd naar Nelly haar verhaal?

Hoe heb je de stap richting HR gemaakt?

“Ik ben na mijn secretaresseopleiding ooit begonnen als verkoopsecretaresse bij Audax. Daarna ben ik onder andere directiesecretaresse en officemanager geweest. De kant van HR was geen bewuste keuze. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en toen kwam de vacature voor assistent personeelszaken vrij, zo ben ik langzaam het HR-vak ingerold.”

Wat doet het HR Service Centre?

“Het HR Service Center voert voor alle verschillende bedrijven van Audax, dus eigenlijk voor alle medewerkers, de personeel- en salarisadministratie uit. Vijf collega’s en één coördinator zijn verantwoordelijk voor de personeelsadministratie en daarnaast zijn twee collega’s verantwoordelijk voor Payroll. Naast de dagelijkse werkzaamheden zijn we ook bezig met verschillende projecten. Zo zijn we net een nieuw project gestart om het HR-portaal Insite voor de medewerkers en managers te optimaliseren. We proberen onze tools zo gebruiksvriendelijk te maken. Het HR Service Centre is gewoon een hele leuke afdeling, je hebt met heel veel dingen te maken. Eigenlijk alles wat binnen Audax speelt.”

Waar haal je de meeste energie uit?

“Het optimaliseren van processen vind ik het leukste. We hebben binnen Audax een aantal bedrijven overgenomen en waarvoor we steeds aan de slag gaan met het harmoniseren van de arbeidsvoorwaarden. Een leuke uitdaging! Bovendien heb je contact met veel verschillende collega’s binnen Audax. Het loopt uiteen van logistieke mensen, winkelmedewerkers, kantoorpersoneel tot de directie, dat maakt het heel afwisselend.”

Hoe zou jij de cultuur binnen Audax omschrijven?

“Heel informeel, je krijgt genoeg vrijheid om je eigen zaken op te pakken en je verantwoordelijkheid te nemen. Je moet wel zorgen dat wat je afspreekt ook daadwerkelijk doet en dat is ook fijn. Het is aan jou om zelf aan te geven als het bijvoorbeeld niet goed gaat en daar is ook voldoende ruimte voor. Je krijgt de kans om zelf invulling aan je functie te geven en gebruik te maken van je vrijheid. Binnen Audax wordt het dan ook gestimuleerd om die ruimte te pakken en zelf met initiatief te komen.”

Wat zou jij een toekomstig collega willen meegeven?

“Binnen Audax zijn mogelijkheden om echt je eigen ding te kunnen doen, er is veel vrijheid in het uitvoeren van je functie en als je daar zelf verantwoordelijkheid en initiatief in neemt dan kan er heel veel.”
General Ledger Coördinator
Nelly van Hoek - Manager HR Service Centre

Blijf op de hoogte van interessante Audax vacatures