John van Esch (42), werkt inmiddels al zeven jaar bij Audax. Hij is begonnen als Sales Manager voor Audax Logistiek en ondertussen is hij breed inzetbaar voor de commerciële activiteiten van Audax. Benieuwd hoe John het werken bij Audax ervaart? Lees dan snel verder!

Hoe ben je begonnen bij Audax?

“Ik ben begonnen in de horeca als bedrijfsleider, daarna ben ik in een sales rol aan de slag gegaan bij een uitzendbureau. Hoe ik de stap naar Audax heb gemaakt? Dat is wel een grappig verhaal. De manager die ik toentertijd had vroeg me of ik een vacature van Audax kon delen in mijn netwerk. Toen ik de vacature las dacht ik: dit is iets voor mij. Na een 3-tal gesprekken en een goed aanbod vanuit Audax ben ik met veel plezier gestart bij Audax.”

Kun je wat meer vertellen over jouw werk bij Audax?

“Toen ik begon was ik verantwoordelijk voor de verkoop van bestaande logistieke processen bij nieuwe klanten en nieuwe logistieke processen bij bestaande klanten. In de loop der jaren zijn daarbij nieuwe taken en verantwoordelijkheden gekomen, nu ben ik (mede) verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van Audax in de breedste zin van het woord.”

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

“Een typische werkdag bestaat niet want het varieert enorm, dat maakt het juist zo leuk. Ik ben 50% van de tijd op de weg, bij de klant zijn of met de klant op kantoor. De overige tijd ben ik bezig met de voorbereiding en afronding van de projecten. Ik beheer zelf mijn eigen agenda en mijn werkdagen zijn erg divers door de verschillende klanten waarmee we samenwerken. Ik ben verantwoordelijk voor de eerste gesprekken met de klant, om te kijken of wij kunnen bieden wat de klant nodig heeft. Collega’s worden ingeschakeld als er meerdere disciplines van Audax worden gevraagd vanuit de klant, dan helpen zij ook mee. Ook al voer ik het eerste gesprek, we doen het hier echt met zijn allen.”

Waarom werk jij nog steeds met veel plezier bij Audax?

“Bij Audax is het nooit stil, het verandert continu. Dat maakt het heel leuk en uitdagend. Je krijgt veel verantwoordelijkheden en binnen Audax moet je zelf ook nadenken over hoe je iets aanvliegt, er is veel ruimte voor ondernemerschap. Ik heb bij kleine familiebedrijven gewerkt en binnen grote multinationals. Bij Audax heb je een beetje van beide werelden. Het bedrijf is groot genoeg om corporate te denken en klein genoeg om ondernemend te zijn. Je krijgt daarnaast veel vrijheid en de kans om te pionieren en te ontdekken. Niet alles is geregeld, dus er hangt veel af van jouw innovatief denken, creativiteit en oplossingsgerichtheid.”

Waarom zou je anderen aanraden om in een commerciële rol aan de slag te gaan bij Audax?

“Als je echt op zoek bent naar uitdaging, waar je je eigen ondernemerschap in kwijt kunt, ben je bij Audax aan het juiste adres. Verwacht niet dat je in een gespreid bedje komt, je zult het zelf moeten opmaken. Je kunt je creativiteit erin kwijt en je komt terecht in een heel gezellig en informeel bedrijf.”
John van Esch - Sales Manager

Blijf op de hoogte van interessante Audax vacatures