Aletta Manders is 9 jaar geleden begonnen bij Audax als Commercieel Accountant Assistent en inmiddels werkt ze al bijna twee jaar als Trade Marketeer voor Betapress. Aletta vertelt graag meer over haar rol binnen Betapress en wat ze zo leuk vindt aan haar werkzaamheden.

Kan je wat meer vertellen over Betapress?

“Ik werk voor Betapress, dat is een tijdschriften distribiteur en onderdeel van Audax. Audax heeft verschillende merken en wij spelen een rol in de distributie van tijdschriften. Dat wil in het kort zeggen dat wij ervoor zorgen dat tijdschriften van uitgevers bij de juiste verkooppunten, in de juiste hoeveelheid komen. Audax eigen uitgeverij, Audax Publishing is klant van Betapress, maar ook heel veel andere Nederlandstalige en anderstalige uitgevers. En aan de andere kant zijn ook retailers zoals AKO, Bruna en Albert Heijn klant van Betapress. Wij bevinden ons tussen die partijen en proberen alle tijdschriften van de uitgevers op de juiste plek in de winkel te plaatsen.”

Hoe ziet jouw rol eruit?

“Ik probeer eigenlijk de twee werelden van uitgeverijen en retailers wat meer samen te brengen, omdat verschillende partijen verschillende belangen hebben. We zijn daarnaast als team ook bezig met bredere projecten. Het team bestaat uit Accountmanagers die zich focussen op uitgeverijen en retail, afdelingsassistenten en ikzelf als Trade Marketeer. Het is een heel gevarieerd team, met een collega die hier nog maar één jaar werkt tot aan een collega die al 40 jaar binnen Audax werkt.”

Hoe ben je in deze rol terechtgekomen?

“Ik ben mijn loopbaan eerst begonnen aan de retail kant, namelijk bij Primera hoofdkantoor. Ik kende Betapress een beetje, maar nog niet zo heel goed. Via een oud-collega ben ik in contact gekomen met Betapress en heb ik gesolliciteerd. Nu zit ik eigenlijk tussen de retail en uitgeverskant in.”

Welke stappen heb je genomen binnen jouw loopbaan bij Audax?

“Gedurende een aantal gesprekken heb ik mijn persoonlijke ambities uitgesproken en samen gekeken met Audax welke stappen mogelijk waren. Ik heb via Audax een loopbaantraject gedaan en daar is de rol van Trade Marketeer uiteindelijk uitgekomen. Op basis van mijn talent en ambities hebben we samen gekeken wat het best bij mij zou passen. Dat laat zien dat Audax echt naar je luistert, ook als je een volgende stap wil maken. Dat vind ik zelf ook belangrijk, om te blijven kijken wat mensen willen en waar ze behoeften aan hebben, dat doen ze in deze organisatie echt.”

Wat vind je zo leuk aan jouw baan?

“Het leukste vind ik dat ik binnen Audax met iedereen te maken heb. Zo helpt Audax Logistiek ons bijvoorbeeld met het bezorgen van de tijdschriften bij de winkels. Binnen Audax hebben we alle disciplines in huis en dat maakt het heel gaaf. Je hebt heel veel collega’s. Als je denkt: daar wil ik iets mee! Dan is er altijd wel iemand die binnen Audax verstand heeft van het onderwerp. Die diversiteit is voor mij echt een groot pluspunt, elke dag hoor en leer je weer iets nieuws. Het is ontzettend veelzijdig werk en dat maakt het heel uitdagend.”

“Ook vind ik de producten van Audax gewoon heel leuk. In de wereld van uitgevers en retail gebeurt altijd iets. Ook is de grootte van de organisatie heel fijn, je leert veel collega’s kennen. Iedereen is heel toegankelijk ondanks dat we met zo veel collega’s zijn heerst er ook de Brabantse gezelligheid. Het is gewoon een heel leuk bedrijf, waar veel kan, maar waar je ook zelf op pad moet gaan om de mensen en de organisatie te leren kennen.”
Aletta Manders - Trade Marketeer Betapress 
job alert

Blijf op de hoogte van interessante Audax vacatures