Kristel Roovers werkt sinds 2018 bij Audax. Na haar studie HRM is ze gestart als HR Administratief Medewerker. Ze heeft in een korte tijd veel geleerd en groeide via een traineeship door naar de rol van Junior HR Adviseur. Door haar opgedane ervaring is ze sinds een jaar werkzaam als HR Adviseur in Gilze.

Hoe ben je bij Audax terecht gekomen?

“Ik werd benaderd door een recruiter die Audax in de arm had genomen. Toentertijd hadden ze een vacature op de personeelsadministratie. Ik dacht ik ga gewoon het gesprek aan. De klik was er eigenlijk meteen. Ik had er een goed gevoel bij en de werkzaamheden spraken me aan. Na een aantal gesprekken heb ik mijn contract getekend en toen ben ik na mijn studie gestart. Ik voelde mezelf heel erg welkom. Dat typeert echt Audax, je wordt goed opgevangen en de mensen willen je helpen.”

Hoe ben je doorgegroeid naar je huidige rol?

“Ik ben eerst begonnen op het HR Service Centre in een administratieve rol, om zo alle kneepjes van het HR vak te leren. Ik vond het belangrijk om hier te beginnen. Ik ben namelijk van mening dat je op deze manier uiteindelijk je medewerkers het beste kunt adviseren. Ik kreeg binnen het HR Service Centre veel ruimte om mee te kijken en zaken op te pakken en na een jaar was ik klaar om een volgende stap te zetten. Dit heb ik bij mijn toenmalige leidinggevende aangegeven en Audax zag ook de potentie in mij om die volgende stap te maken.”

“Ik ben toen begonnen aan een speciaal voor mij ontwikkeld traineeship tot Junior HR Adviseur. In het begin werkte ik nog deels voor de administratie en werd ik daarnaast meegenomen in het dagelijks reilen en zeilen als HR adviseur. Ik werd bijvoorbeeld meegenomen in vacatures opstellen, ontwikkelgesprekken voeren met medewerkers en afdelingsoverleggen. Zo ben ik er uiteindelijk in gerold. Sinds een jaar ben ik verder gegroeid naar HR Adviseur. Het is heel mooi dat mij die kans is gegeven om die persoonlijke ontwikkeling door te maken.”

Kan je wat meer vertellen over jouw werkzaamheden als HR adviseur?

“Mijn werkweek verschilt heel erg. Wekelijks hebben we overleg met onze inhouse recruiter partij om uitzendkrachten te werven voor ons logistiek personeel. Ook heb ik wekelijks overleg met de teammanagers van logistiek, wat speelt er op de afdeling? Wat zijn aandachtspunten? Waar is behoefte aan? Verder ben ik dagelijks bezig met vragen vanuit medewerkers en vanuit leidinggevenden. Op andere dagen ben ik weer heel druk met sollicitatiegesprekken en vacatures of andere leuke projecten.”

Aan wat voor projecten werk je nu?

“Ik ben op dit moment bezig met een HR project dat gaat over het huishoudelijk reglement. Samen met een aantal andere collega’s zijn we dit opnieuw aan het herschrijven, zodat het weer helemaal up-to-date is. Maar ik ben bijvoorbeeld ook bezig met een project samen met onze inhouse recruitment partij en met collega’s hoe we in deze krappe arbeidsmarkt medewerkers kunnen binden aan Audax.”

Hoe ondersteunt Audax jou op het gebied van leren en ontwikkelen?

“Ik heb meerdere malen een cursus via Audax gevolgd. Toen ik met mijn traineeship begon heb ik bijvoorbeeld een cursus adviesvaardigheden gevolgd en in mijn huidige rol heb ik een cursus Wet en regelgeving Sociale Zekerheid gevolgd. Daarnaast volg ik ook regelmatig (online)sessies in de vorm van workshops of webinars. Dit doe ik individueel maar gebeurd ook zeker samen met collega’s.”

Waarom zouden anderen moeten solliciteren bij Audax?

“Ik vind Audax een fijne werkgever, het is voor mijn gevoel echt ons kent ons, echt een familiecultuur. De mensen staan voor je klaar, je kunt bij iedereen binnen stappen en iedereen is bereid te helpen. Audax is daarnaast een heel veelzijdig concern. We hebben logistiek, retail en ondersteunende werkzaamheden, eigenlijk het gehele aspect. Daardoor is er altijd iets waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen of verbreden. Ook heb je te maken met heel veel verschillende soorten mensen. Je kunt hierbij denken aan nationaliteiten, opleidingsniveau, etc.. De afwisseling en diversiteit die je hebt binnen Audax maakt het heel leuk. Dat zijn wel echt dingen die voor mij het verschil maken.”
Kristel Roovers - HR Adviseur 
job alert

Blijf op de hoogte van interessante Audax vacatures