Amanda Rozema werkt op de boekenafdeling Nederlands boek, bij Van Ditmar als Commercieel Administratief Medewerker. Amanda is begonnen in de rol van Verkoopmedewerker bij AKO. Toen haar studie was afgerond en Amanda klaar was voor een nieuwe uitdaging, startte ze haar carrière op het kantoor van Audax.

Hoe ben je terechtgekomen bij Audax?

“Ik werk al vrij lang bij Audax, ik ben eerst begonnen met een bijbaantje bij AKO als Verkoopmedewerker tijdens mijn studie. Er kwam een interne vacature vrij en nadat ik mijn opleiding had afgerond was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging, die ik toen gevonden heb bij Audax. Sinds 2016 werk ik op kantoor als Commercieel Administratief Medewerker.”

Kan je wat meer vertellen over jouw rol?

“In mijn functie ondersteun ik het inkoopteam op de afdeling Nederlands boek bij Van Ditmar. Van Ditmar is een commerciële groothandel en onderdeel van Audax. Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat artikelen goed in het systeem staan, op het juiste moment verdeeld worden en ik heb veel contact met de logistieke afdeling in Gilze. Wij kopen namelijk centraal de Nederlandse boeken in. We verzorgen het assortiment bijvoorbeeld voor Bruna en AKO maar ook voor een Albert Heijn. Als het assortiment bepaald is zorg ik dat het goed in het systeem staat en op de juiste plek beland.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Elke dag is anders, vandaag ben ik bijvoorbeeld met een Buyer bezig om te kijken of we nog genoeg hebben ingekocht van de titels die gaan verschijnen. Andere dagen ben ik bijvoorbeeld bezig met retourvoorraden. Gaan de boeken snel genoeg retour? Waar blijft het hangen? En afwisselend met mijn collega zijn we iedere dag bezig met de boeken die binnenkomen in Gilze.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Ik vind de productgroep Nederlands boek gewoon heel leuk. Bovendien vind ik het erg mooi hoe wij als organisatie een heel groot winkel portfolio onder ons hebben hangen. Alle afdelingen zorgen ervoor dat de fysieke retail in zijn kracht gezet wordt. Er gaat natuurlijk steeds meer online. Dat vind ik ook echt de kracht van Audax, ondanks dat niet alles bij ons vandaan komt, kan het wel zijn dat het net via een tak van ons toch terecht komt in een boekhandel. Dat maakt waarom wij een groots bestaansrecht hebben.”

Wat maakt werken bij Audax uniek voor jou?

“Je kan op bijna ieder vlak wat je kan bedenken aan de slag, of het nu Marketing, Distributie, Inkoop of Verkoop is. Voor iedereen is wel een plekje te vinden. Er werken erg betrokken mensen, die liefde hebben voor hun vak, liefde hebben voor retail en met zijn allen hun schouders eronder zetten. Gaan met die banaan!”

“Het is echt een mooi bedrijf om voor te mogen werken, want het wil meegroeien met de toekomst en staat open voor verandering. Het is geen stoffig bedrijf dat zich vasthoudt aan hoe dingen waren. Binnen Audax kan en mag je meegroeien met de organisatie.”
Amanda Rozema - Commercieel Administratief Medewerker Nederlands Boek (Van Ditmar)
job alert

Blijf op de hoogte van interessante Audax vacatures